Tájékoztató a Lifezone komplex életmentő berendezés
képzési programjával kapcsolatban

Vissza a képzési program listához!

 A képzési program részletei

Megnevezése: Felkészítés a Lifezone komplex életmentő berendezés használatára
OKJ azonosító:
A képzés engedélyszáma: E-001236/2015/D002

A képzési program célja:

A LIFEZONE egy olyan komplex mini mentőállomás, mely eszméletvesztés ill. rosszullét esetére tartalmazza az első néhány percben szükséges két automata, laikus által is kezelhető egységet: az OXYLATORt és a DEFIBRILLÁTORt, valamint automatikusan értesíti a mentőket is.

A képzés célja felkészíteni a résztvevőket a berendezés használatára annak érdekében, hogy hirtelen keringésleállásnál, illetve a szív- és érrendszeri betegségekkel összefüggő vészhelyzetben a bajba jutott személy keringését és légzését a mentő helyszínre érkezéséig fenn tudják tartani, ezáltal ne jöjjön létre maradandó károsodás az agyban és a szív izomzatában. A berendezés segítségével a laikusok is megkezdhetik az újraélesztést. Ezen kombinált készülék sikeres bevetésével és elterjedésével, értő használóinak képzésével egy össztársadalmi megmozdulás, egészségmegőrző és az élet értékét óvó mozgalom bontakozhat ki.

A képzési program célcsoportja:

A berendezés könnyű működtetésének elsajátításával az életmentésre egészségügyi alapismeretekkel sem rendelkezők is képesek, ezért az egészségügyi dolgozókon, közfeladatot ellátó személyeken (pl. tűzoltókon, rendőrökön, peronőrökön, légiutaskísérőkön, biztonsági őrökön stb.) túl a képzés laikusoknak is különösen ajánlott. Minél többen ismerik a berendezést, annál nagyobb esély van a berendezés elterjedésére, használatára, ezáltal a hazai túlélési mutatók javítására.

A programba való bekapcsolódás feltételei

Iskolai végzettség A bekapcsolódás nincs iskolai végzettséghez kötve.
Szakmai végzettség A bekapcsolódás nincs szakmai végzettséghez kötve.
Szakmai gyakorlat A bekapcsolódás nincs meghatározott szakmai gyakorlathoz kötve.
Egészségügyi alkalmasság A bekapcsolódás nincs egészségügyi alkalmassághoz kötve.
Előzetesen elvárt ismeretek A bekapcsolódás nincs meghatározott előzetesen elvárt ismeretekhez kötve.
Egyéb feltételek A képzésbe való bekapcsolódás feltétele, hogy a jelentkező motivált legyen a képzés által kitűzött célok elérésében. A felnőttképzési szerződés aláírásával a résztvevő igazolja e feltétel meglétét, mivel megfelelő tájékoztatásban részesül a képzés megkezdése előtt (képzési programba való betekintés lehetősége, képző intézmény egyéb tájékoztatása a képzés célját, tartalmát illetően).

Tervezett képzési idő

Elméleti órák száma 2 óra
Gyakorlati órák száma 6 óra
Összes óraszám 8 óra

A képzés zárása

A képzés sikeres elvégzését igazoló dokumentum megnevezése: Tanúsítvány

A Tanúsítvány kiadásának feltételei:

  • részvétel a képzés minden óráján
  • a felnőttképzési szerződésben foglaltak teljesítése

a résztvevő a képzés végén a felnőttképzést folytató intézmény által szervezett vizsgát sikeresen teljesítette (a vizsgán „Megfelelt” minősítést szerzett)

Tanácsadásra van szüksége?

Az előzetes tudás mérését, illetve a képzési tanácsadást ingyenesen végezzük!

Tovább a kapcsolat menüpontra!